toggle menu

Aantal autodiefstallen daalt

Aantal autodiefstallen daalt

Het aantal diefstallen van personenauto's is in de eerste helft van dit jaar verder gedaald. De teller staat na zes maanden op 4254 stuks tegen 4776 in de eerste helft van 2016, een daling van 11 procent. Het aantal diefstallen van motorfietsen steeg daarentegen, met ruim 8 procent tot 807 exemplaren, meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) woensdag.

Nieuwere types auto’s zijn door verbeterde beveiliging minder gemakkelijk te stelen. Maar er worden ook minder oudere types gestolen. Oudere auto’s worden vaak voor de onderdelen gestolen. De politie richt zich daarom op de aanpak van de handel in gestolen onderdelen. Ook werkt de overheid samen met verzekeraars bij het terugvinden van gestolen auto's. Deze maatregelen lijken vruchten af te werpen, stelt de AVc.

De diefstal van kleine bedrijfsvoertuigen, zoals busjes, daalde. In het eerste half jaar werden er 793 gestolen tegen 940 in 2016, een daling van 16 procent. Ook de diefstal van bromfietsen daalde, van 6380 naar 5656, een daling van 11 procent, aldus de AVc.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant