Aantal elektrische auto's in Europa toegenomen met bijna 85%

Aantal elektrische auto's in Europa toegenomen met bijna 85%

Het aantal puur elektrische auto's in Europa is in het eerste kwartaal met bijna 85 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Het aandeel benzineauto's nam licht toe, maar diesel zit in het verdomhoekje. Auto's die op die brandstof werken, werden bijna 18 procent minder verkocht.

In totaal was bijna drie op de vijf nieuwe auto's in het eerste kwartaal een benzineauto. Diesel was goed voor een derde van de nieuwe auto's. Auto's op alternatieve brandstoffen zijn goed voor 8,5 procent van de markt. Daar vallen elektrische auto's (2,5 procent van de nieuwe auto's), hybride auto's met of zonder stekker (4,6 procent) en auto's op lpg (1,4 procent) onder.

In Nederland verdubbelde het aantal elektrische auto's dat op kenteken werd gezet in het eerste kwartaal. Ook het aantal plug-in hybrides groeide, met 154,5 procent. In de hele Europese Unie bleef de verkoop van dat type auto juist vrijwel gelijk. Auto's op lpg werden er juist 41,1 procent minder verkocht. Ook bij benzine- en dieselvoertuigen was er een afname.

Bij welke laadpalen kan ik mijn elektrische auto opladen?

Heeft mijn auto genoeg bereik en hoelang gaat een accu mee? Zijn er genoeg laadpunten en kan ik met mijn auto bij al die punten terecht?

Lees meer: Bij welke laadpalen kan ik mijn elektrische auto opladen?

Welke elektrische auto's kan je nu kopen, hoe ver kom je ermee en wat kost dat?

Elektrische auto's: dit is er te koop en dit kosten ze

Bron: ANP

Ook interessant