toggle menu

Aantal gebruikers Snapchat flink gestegen

Aantal gebruikers Snapchat flink gestegen

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft in het afgelopen kwartaal weer veel nieuwe gebruikers binnengehaald. Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was gemiddeld 191 miljoen, een stijging met 15 procent in vergelijking met een jaar eerder.

De opbrengsten dikten daarbij aan tot bijna 231 miljoen dollar, van een kleine 150 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Kenners hadden evenwel op betere cijfers gerekend en het aandeel ging in de handel na het slot op Wall Street omlaag. Waarschijnlijk heeft het vernieuwde design van de app ook potentiële gebruikers afgestoten en is Snap daardoor advertentieomzet misgelopen.

Snapchat leed verlies

Snap leed ook weer een stevig nettoverlies. Onder de streep kwam het bedrijf bijna 386 miljoen dollar tekort. Dat was wel flink minder dan een jaar geleden toen er nog een verlies van 2,2 miljard dollar in de boeken ging. Deze vergelijking is dan wel weer een beetje gekleurd, omdat Snap vorig jaar nog veel extra kosten maakte in verband met de beursgang van het bedrijf.

Lees ook: Wat is Snapchat?

Bron: ANP

Ook interessant