Aantal voorstanders van rookvrije speeltuinen neemt toe

Aantal voorstanders van rookvrije speeltuinen neemt toe

Steeds meer Nederlanders zijn voor rookvrije speeltuinen. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding.

85 procent van de Nederlanders is voor maatregelen om te zorgen dat er niet meer gerookt wordt in speeltuinen. In 2015 was dat nog 65 procent.

Bewust van de risico’s van roken en meeroken

Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, geeft aan blij te zijn dat mensen de Rookvrije Generatie steunen: ‘Een rookvrije omgeving voor kinderen is steeds vanzelfsprekender. Mensen realiseren zich wat de risico’s zijn van roken en meeroken, en dan vooral voor hun kinderen en kleinkinderen. We hopen dat alle speeltuinverenigingen hiermee aan de slag gaan.’

Minder verleiding om zelf te gaan roken

Rookvrije speeltuinen zorgen niet alleen dat kinderen worden beschermd voor de schadelijke gevolgen van (mee)roken, maar ook dat zij minder vaak in de verleiding komen om zelf te gaan roken. Inmiddels zijn ongeveer 120 speeltuinen in Nederland rookvrij. Steeds meer andere plekken die drukbezocht worden door kinderen, zoals kinderboerderijen en buitenzwembaden, nemen ook maatregelen om hun terrein rookvrij te maken.

Bron: Longfonds

Ook interessant