toggle menu

ABP stopt terugvorderen te veel uitgekeerd pensioengeld

ABP stopt terugvorderen te veel uitgekeerd pensioengeld

Pensioenfonds ABP stopt met het terugvorderen van ten onrechte te veel uitgekeerd pensioengeld. Dat is de afloop van een kwestie die onder meer was aangekaart door Omroep MAX en ouderenbond ANBO.

Honderden gedupeerde ouderen, van wie er 125 zich bij de MAX Ombudsman hadden gemeld, kregen van 2013 tot 2019 een partnertoeslag terwijl ze daar geen recht op hadden. Dat kwam doordat ABP onjuiste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) had gekregen. De mensen die zich bij MAX hadden gemeld, moesten volgens de Ombudsman van een verlaagd pensioen gemiddeld zo’n 8000 euro terugbetalen. Volgens ABP gaat het om een totaalbedrag van 2 miljoen euro, wat verdeeld over 555 mensen neerkomt op gemiddeld 3600 euro per persoon.

Terugvorderingen leidden tot onbegrip

Het pensioenfonds laat nu weten dat de 555 gepensioneerden die te veel pensioen kregen, dit definitief niet hoeven terug te betalen. Het bedrag dat ze al hadden overgemaakt, stort ABP in augustus terug. Alle betrokken ouderen krijgen in de komende weken persoonlijk bericht, aldus ABP. Het pensioenfonds zegt al langere tijd bezig te zijn met het tegen het licht houden van het beleid ten aanzien van herzieningen en terugbetalingen. De terugvorderingen leidden namelijk tot veel onbegrip bij deelnemers en dat hebben wij serieus genomen, aldus ABP.

Bron: ANP

Ook interessant