toggle menu

Achmea keert 100 miljoen uit aan gedupeerden van stormschade

Achmea keert 100 miljoen uit aan gedupeerden van stormschade

De stormen die in januari over Nederland trokken hebben gezorgd voor een aanzienlijke kostenpost voor verzekeraar Achmea. Het moederbedrijf van onder meer Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro verwacht 100 miljoen euro uit te keren aan gedupeerde klanten. Dit bedrag is inclusief de schade die de agrarische sector leed.

Achmea, marktleider op het gebied van schadeverzekeringen, kreeg over het land verspreid circa 62.000 schademeldingen binnen als gevolg van de stormen die op 3 en 18 januari over het land raasden. Doordat de storm ook het binnenland teisterde, wat normaal gesproken niet zo vaak voorkomt, viel het aantal gedupeerde klanten veel hoger uit.

Afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen.

Veelal was er sprake van schade als gevolg van afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen. Verder waaiden schuttingen kapot en was er schade aan huizen, bedrijfspanden, auto's en tuinen. Volgens bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea stijgt het aantal schades als gevolg van extreem weer. Nederland moet zich volgens hem aanpassen aan de veranderingen in leefomgeving en klimaat.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant