Achmea keert 100 miljoen uit aan gedupeerden van stormschade

Achmea keert 100 miljoen uit aan gedupeerden van stormschade

De stormen die in januari over Nederland trokken hebben gezorgd voor een aanzienlijke kostenpost voor verzekeraar Achmea. Het moederbedrijf van onder meer Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro verwacht 100 miljoen euro uit te keren aan gedupeerde klanten. Dit bedrag is inclusief de schade die de agrarische sector leed.

Achmea, marktleider op het gebied van schadeverzekeringen, kreeg over het land verspreid circa 62.000 schademeldingen binnen als gevolg van de stormen die op 3 en 18 januari over het land raasden. Doordat de storm ook het binnenland teisterde, wat normaal gesproken niet zo vaak voorkomt, viel het aantal gedupeerde klanten veel hoger uit.

Afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen.

Veelal was er sprake van schade als gevolg van afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen. Verder waaiden schuttingen kapot en was er schade aan huizen, bedrijfspanden, auto's en tuinen. Volgens bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea stijgt het aantal schades als gevolg van extreem weer. Nederland moet zich volgens hem aanpassen aan de veranderingen in leefomgeving en klimaat.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant