toggle menu

Achmea: 'Laat professionals vuurwerk afsteken'

Achmea: 'Laat professionals vuurwerk afsteken'

Verzekeraar Achmea zou graag zien dat vuurwerk in het vervolg alleen nog wordt afgestoken door professionals in plaats van door consumenten. De grootste verzekeraar van ons land heeft zich aangesloten bij het zogenoemde Vuurwerkmanifest, een online initiatief voor een verbod op consumentenvuurwerk.

Bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea zegt op de website dat de verzekeraar is gevraagd het initiatief te steunen. En we doen dat graag, zegt hij. 'Bij elke jaarwisseling worden klanten van ons getroffen door vuurwerk. Zwaar beschadigde auto's, afgebrande huizen en bedrijfspanden, kinderen en volwassenen met letsel aan handen, benen en ogen. Met alle trieste gevolgen van dien.' Hij zegt dat zijn organisatie schade en persoonlijk leed liever voorkomt.

'Te veel schade en letsel'

Het manifest werd in 2014 geïntroduceerd door negen organisaties. Half december vorig jaar ging het manifest online en kreeg het de steun van honderden organisaties en duizenden particulieren.

De ondersteuners vinden dat de huidige manier van oud en nieuw vieren niet in verhouding staat tot de schade en het letsel die worden aangericht en pleiten bij het kabinet voor een verbod op consumentenvuurwerk.

Onder meer het Nederlands Oogheelkundig Genootschap, een groot aantal huisartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en de stichting DCN Geleidehonden steunen het manifest. Evenals politieke partijen als GroenLinks, de Partij voor de Dieren en 50PLUS.

Ben je lid van het Radar Testpanel? Geef je mening en vul onze poll in: hoe sta jij tegenover een vuurwerkverbod voor particulieren? Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan!

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant