toggle menu

ACM beboet Lycamobile voor roamingkosten

ACM beboet Lycamobile voor roamingkosten

Klanten van telefonieaanbieder Lycamobile hebben te veel betaald voor het gebruik van hun mobieltje in het buitenland. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de provider, die gebruikmaakt van het mobiele netwerk van KPN, boetes van in totaal 196.000 euro opgelegd.

Lycamobile had in 2011 en 2012 een actie voor prepaidklanten. 'Maar de kortingssytematiek was dermate ingewikkeld dat Lycamobile niet goed uit elkaar kon houden welke minuten en sms'jes uit het gratis deel kwamen en welke onder de betaalde bundel vielen', aldus de toezichthouder.

Kosten telefoongebruik in buitenland ingeperkt

De ACM heeft bij de hoogte van de boete laten meewegen dat Lycamobile meewerkte aan het onderzoek en te veel ontvangen geld zo veel mogelijk heeft terugbetaald aan klanten. Dat lukte niet in alle gevallen, omdat soms niet duidelijk was wie gebruikmaakte van welk prepaidnummer.

Inmiddels zijn kosten voor gebruik van mobiele telefoons in andere landen binnen de Europese Unie door de Europese Commissie ingeperkt. Vanaf 1 juli volgend jaar mogen helemaal geen extra kosten meer in rekening worden gebracht.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant