ACM legt forse boete op aan boomfietsen.nl

ACM legt forse boete op aan boomfietsen.nl

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een boete van 50.000 euro opgelegd aan de webwinkel boomfietsen.nl, waar fietsen werden verkocht. Volgens de toezichthouder werden klanten onjuist geïnformeerd.

Zo ontvingen zij onvoldoende informatie over de manier waarop zij hun aankoop konden annuleren en over de kosten die zij moesten betalen als zij hun aankoop terugstuurden. Ook was het niet duidelijk op welk moment de aankoopverplichting werd aangegaan.

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM: 'Webwinkels moeten hun klanten volledig en juist informeren over hun rechten als zij online iets kopen zoals een fiets. Zodat zij weten wat het betekent als zij hun aankoop annuleren en het product terugsturen. Deze informatie is van groot belang voor het vertrouwen van consumenten die online aankopen doen.'

Eigenaar op de hoogte van de regels

De waakhond merkt op dat de eigenaar van boomfietsen eerder actief was met fietsenwebsites als bikedepot.nl, actie-fiets.nl en onze-fiets.nl. Die sites werden na interventie van de ACM aangepast. De eigenaar 'was dus op de hoogte van de regels toen hij de website boomfietsen.nl lanceerde', zo klinkt het.

Lees ook: Een leasefiets of tweedehandsje: wat zijn de voor- en nadelen?

Bron: ACM

Ook interessant