'Actie nodig tegen seks in ruil voor rijles'

 'Actie nodig tegen seks in ruil voor rijles'

Autobrancheorganisatie BOVAG wil dat de overheid actie onderneemt tegen rijscholen en instructeurs die rijlessen aanbieden in ruil voor seks.

'Je hoeft maar even te googlen en je komt deze figuren al tegen en ze bieden hun diensten in het hele land aan. Ik vind dat ouders erop moeten kunnen vertrouwen dat hun kinderen in goede handen zijn wanneer rijles wordt gevolgd', stelde Frank Hoornenborg, voorzitter van BOVAG Rijscholen, vrijdag.

VerkeerPro

Hij reageerde op berichtgeving van vaksite VerkeersPro die de hand heeft weten te leggen op stukken van de politie waarin wordt gewaarschuwd voor dit fenomeen.

Uitschot schaadt de branche

BOVAG klaagt al langer over 'uitschot' dat het imago van de branche zou schaden. 'Niemand houdt daar toezicht op en vooral in zo'n geval van seks in ruil voor rijles, en wie weet met minderjarigen, is dat toch echt een druppel die de emmer doet overlopen.'

Brancheorganisatie doet alles wat in zijn macht ligt

Volgens Hoornenborg doet de brancheorganisatie alles wat in zijn macht ligt 'maar vele duizenden andere figuren in onze branche kunnen doen en laten wat ze willen, want die zijn geen lid.'

In totaal zijn er in Nederland 7500 rijscholen geregistreerd. Een kleine 800 daarvan zijn aangesloten bij BOVAG.

Ook interessant