toggle menu

Action scoort met kerstman in augustus

Action scoort met kerstman in augustus

Bij de Action liggen de kerstmanpoppen inmiddels alweer in de winkel. Op social media verbazen klanten zich erover. Ondertussen vliegen de 'santa's' de deur uit, meldt het AD donderdag.

'Beter te vroeg dan te laat of veel te vroeg?', vraagt Coshayfotografie  zich af. De Twitteraar kiekte enkele kerstmannen in een filiaal van de voordeelwinkelketen in Maassluis.

'De Action anticipeert en is er mooi op tijd bij. Kerst valt immers ook vroeg dit jaar', twittert Edwin Deuze. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om een selfie met de kerstman te maken.

Het is niet ongebruikelijk voor ondernemingen om al vroeg uit te pakken met producten voor de feestdagen. Zo is er elk jaar wel een supermarkt waar de pepernoten al in de zomer te krijgen zijn.

Lees ook: Gespot in juli: pepernoten!

Bewuste keuze

Het is een bewuste keuze van Action om de 'santa's' nu al in aan te bieden, blijkt uit de woorden van Action-woordvoerster Inge van Baarsen. 'Vorig jaar begonnen we twee weken later met de verkoop en toen waren die decoratiefiguren een regelrechte verkoophit. Ze waren echt niet aan te slepen', zegt ze tegen het AD. 'Om die reden is door de bedrijfsleiding besloten ze dit jaar nóg eerder aan te bieden. Lang niet iedereen vindt het leuk, maar die kerstmannen zijn gewoon lucratieve handel.'

Meer blijdschap dan boosheid

Negatieve reacties van mensen die het té vroeg vinden, wuift ze weg. 'Over de kerstmannen is meer blijdschap dan boosheid.' En het lijkt commercieel gezien een slimme zet, want de poppen zijn volgens haar nu al 'gigantisch populair'.

Met andere kerstaccessoires komt de winkelketen wel pas later in het jaar.

Bron: AD

Beeld: Edwin Deuze

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant