toggle menu

'Acute zorg gegarandeerd voor inwoners van Flevoland'

'Acute zorg gegarandeerd voor inwoners van Flevoland'

Mensen in Flevoland hoeven niet bang te zijn dat ze verstoken raken van acute zorg. Als een zogenoemd ‘gevoelig’ ziekenhuis in de regio in de problemen raakt, zal de Rijksoverheid in het uiterste geval financieel garant staan. Dat zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vrijdag.

Voor acute zorg geldt in Nederland een norm van 45 minuten: patiënten moeten binnen die tijd per ambulance een ziekenhuis kunnen bereiken. Door de mogelijke sluiting van het ziekenhuis in Lelystad, moeten patiënten uitwijken naar ziekenhuizen zoals het Westfriesgasthuis in Hoorn.

'Op het bordje van de Rijksoverheid'

Bruins verwacht niet dat andere ziekenhuizen in de omgeving van Lelystad in vergelijkbare problemen belanden. Mocht dat toch gebeuren 'dan komt dat op het bordje van de Rijksoverheid', aldus de minister.

Over een mogelijke doorstart van het IJsselmeerziekenhuis kon de minister nog weinig zeggen. 'Van de curator heb ik begrepen dat er mogelijke kandidaten zijn om activiteiten van het IJsselmeerziekenhuis over te nemen. Daar zou ik ook dolgraag meer over weten, maar dit is de informatie die ik nu op vrijdagmiddag heb.'

Meer over de failliete ziekenhuizen? Bekijk het dossier van Zorg.nu

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant