Adelheid Roosen en TUI 'winnen' Loden Leeuw

Adelheid Roosen en TUI 'winnen' Loden Leeuw

De Loden Leeuw voor meest irritante BN’er in een reclame gaat dit jaar naar Adelheid Roosen. 'Ontdek wat TUI met je doet' van TUI Nederland wint de 'prijs' voor de meest irritante reclame.

In totaal is er ruim 70.000 keer gestemd. Adelheid Roosen kreeg 46 procent van de stemmen voor haar rol in de reclame van Yarden Uitvaartverzorging. De commercial werd ontwikkeld door Adelheid Roosen zelf. De reclame reflecteert haar ervaringen als mantelzorger met de dood van haar moeder. Adelheid Roosen laat onder meer Arie Boomsma (22%) en het duo Wilfred Genee en Johan Boskamp (19%) ruim achter zich.

Meest irritante reclame

In de categorie meest irritante reclame liggen de uitslagen dicht bij elkaar. TUI Nederland versloeg met 26 procent van de stemmen onder andere de reclames van Specsavers (25%) en Simpel (24%).

De complete uitslag (én al die irritante filmpjes) kijk je terug op lodenleeuw.nl.

Winnaars door de jaren heen

De Loden Leeuw wordt sinds 2002 ieder jaar uitgereikt. Eerder ging de prijs onder meer naar: HoyHoy.nl (2014), Bonprix (2013) en Zalando (2012). De Loden Leeuw werd ook gewonnen door: Tim en Tom Coronel (2014), Maarten van der Weijden (2013) en Patricia Paay (2012)

Ook interessant