toggle menu

'Adviesrecht ouders over prijs kinderopvang'

'Adviesrecht ouders over prijs kinderopvang'

Ouders moeten het adviesrecht houden over de prijs van de kinderopvang. PvdA, CDA en D66 zullen dat donderdag voorstellen in een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Dat gaat over een wetsvoorstel van Asscher om de positie van ouders in de kinderopvang te versterken.

Oudercommissie

Asscher wil dat ouders meer te vertellen krijgen over de kwaliteit van de opvang. Peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties moeten een oudercommissie gaan instellen. Ook moeten ouders makkelijker een klacht kunnen indienen.

Maar volgens het wetsvoorstel verliezen ouders wel het adviesrecht over de prijs van de kinderopvang dat ze nu hebben. PvdA, CDA en D66 vinden dat geen goede zaak. Ze sluiten zich aan bij de kritiek van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.

Meepraten over kosten

Die schrijft in een brief aan de Kamer: 'Wat zegt geboden kwaliteit zonder een prijskaartje?' CDA-Kamerlid Pieter Heerma noemt het vreemd om ouders wel meer te zeggen te geven over de kwaliteit en ze vervolgens niet meer te laten meepraten over de kosten.

Het voorstel van de drie partijen om het adviesrecht te handhaven, krijgt naar verwachting ook steun van SP en GroenLinks, waardoor het een meerderheid zou halen.

Update: Ruime meerderheid steunt voorstel

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt een wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) hierover, bleek donderdag.

Bron: ANP

Ook interessant