toggle menu

Advocaat beschuldigt ministerie van misleiden in Stint-zaak

Advocaat beschuldigt ministerie van misleiden in Stint-zaak

Het onderzoek in het kort geding over het gebruik van de Stint door een kinderopvang in Almere moet worden heropend. Advocaat Werner van Bentem heeft daags voor de uitspraak in het geding tegen de Nederlandse staat een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.

Volgens de advocaat heeft het ministerie van Infrastructuur en Verkeer tegenstrijdige en onjuiste informatie verstrekt, zowel aan de Tweede Kamer als aan de rechter. Het betrokken verzoekschrift is gepubliceerd door RTL Nieuws.

Het ministerie stelde twee weken geleden in de rechtszaal dat de Stintfabrikant een meldingsplicht had over wijzigingen in het ontwerp, dat was goedgekeurd om de weg op te gaan. Uit een reactie aan een andere fabrikant van een 'bijzondere bromfiets', zoals ook de Stint is, zou echter blijken dat niet exact duidelijk is welke wijzigingen wel of niet zijn toegestaan.

'Ministerie verzwijgt welbewust gebrek aan toezicht' 

Het ministerie zou geen toezicht hebben gehouden op de voertuigen nadat die op de weg waren toegelaten en dat tijdens de zitting 'welbewust' hebben verzwegen. De brief aan de andere fabrikant werd vlak na de zitting openbaar gemaakt en moet volgens de advocaat dus op het ministerie bekend zijn geweest. Hij spreekt over 'bewuste pogingen om de rechter in dit geding te misleiden'.

De rechter zou donderdag uitspraak doen in het kort geding. De advocaat vraagt haar dan eerst een beslissing over zijn verzoek te nemen.

update 31 okt 2018, 13:55 uur

De rechtbank wijst het verzoek om het onderzoek te heropenen af. De rechter doet donderdag volgens planning uitspraak in het kort geding. Dan licht ze ook de beslissing toe over het besluit het onderzoek niet te heropenen.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant