AFM: Kwaliteit hypotheekadvies verbeterd

Kwaliteit van het hypotheekadvies is zichtbaar verbeterd. Dat is de belangrijkste conclusie uit het marktbreed onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder 21 financiële ondernemingen die adviseren over hypotheken.

‘Er is minder sprake van te hoge hypotheken, oversluitadviezen passen vaker bij de klant en de vermogensopbouw voor de aflossing van de hypotheek past beter bij de risicobereidheid van de klant’ aldus het AFM.Uit het onderzoek blijkt echter ook dat 1 op de 6 consumenten vorig jaar geen goed advies heeft gekregen, maar het rapport zwijgt over de financiële consequenties voor de gedupeerden. De Consumentenbond pleit ervoor dat de AFM deze consumenten gaat helpen met achterhalen of zij financieel benadeeld zijn.
Consumenten kunnen zelf controleren of ze een volledig advies hebben gekregen. Via de online vragenlijst 'check je hypotheekgesprek' kan een overzicht worden gemaakt van alle belangrijke onderdelen van een goed advies. De vragenlijst kan ook voor dat de consument naar een adviseur gaat behulpzaam zijn als voorbereiding op het gesprek.


© TROS Radar

Ook interessant