toggle menu

Afspraken over minder vet, suiker en zout

Afspraken over minder vet, suiker en zout

Fabrikanten en supermarkten maken in 2019 nog meer werk van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander: gezonder eten. Ze moeten ook wel, want eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten niet genoeg zoden aan de dijk, meldt het AD.

Er komen volgend jaar afspraken om pizza's, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, consumptie-ijs, jam en gehakt(ballen) en braadworst gezonder te maken. Bij de afspraak over pizza is, behalve industrie en supermarkten, ook de horeca betrokken.

Radar over maaltijden uit een pakje

Het is al avond en je wilt lekker snel iets op tafel hebben. Je besluit te kiezen voor een maaltijd uit een pakje of een lekkere kant-en-klare saus die snel klaar is. Hoe gezond is een maaltijd uti een pakje?

Hoeveel procent minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers deze producten gaan bevatten, is nog niet bekend. Wel werd eerder al afgesproken om vanaf komend jaar 5 procent minder zout én suiker te stoppen in salades en 10 procent minder suiker in ketchup.

Wie wil afvallen of gewoon heel bewust wil eten, legt vast met enige regelmaat lightproducten in zijn winkelwagen. Dat is echter verraderlijk... Wie lightproducten koopt, gaat op de lange termijn juist meer eten.

Radar over suiker in voeding voor kinderen

Terugkijken Radar: Kinderen krijgen te veel suiker

Terugkijken Radar: Extreem veel suiker in vruchtensap

Bron: ANP MediaWatch / AD

Meer over:

Ook interessant