toggle menu

Air Berlin na laatste vlucht definitief failliet

Air Berlin na laatste vlucht definitief failliet

Met de laatste vlucht is er na bijna veertig jaar een eind gekomen aan het bestaan van Air Berlin. De Airbus 320 met het speciale vluchtnummer BER4EVR vertrok vrijdagavond kort na 22.30 uur vanaf München om ruim een uur later te landen op de Berlijnse luchthaven Tegel. Daar werd het vliegtuig opgewacht door een grote groep fans.

Bekijk ook de uitzending die Radar maakte over gedupeerden van de failliete maatschappij, en lees

Gedupeerden Air-Berlin krijgen geld terug na uitzending Radar

Alvorens te landen maakte het toestel dat de laatste vlucht vloog drie ererondjes boven de Duitse hoofdstad, een route die de vorm van een hart aannam. Air Berlin stond bekend om de chocolade hartjes die na elke vlucht werden uitgedeeld.

Happy landings

Op Facebook nam Air Berlin vrijdag afscheid: 'Lieve fans, lieve passagiers, we zullen jullie missen en wensen jullie veel "happy landings" in de toekomst.' Op Twitter postte de maatschappij een reeks foto's van haar toestellen, sommige in speciale kerstuitvoering, en groepsportretten van piloten en cabinepersoneel.

Air Berlin werd in 1978 opgericht in Amerika - omdat toen alleen voormalige geallieerden op Berlijn mochten vliegen - en voerde de eerste vlucht uit op 28 april 1979 (Berlijn-Palma de Mallorca). De maatschappij specialiseerde zich in bestemmingen rond de Middellandse Zee. In 1991 werd Air Berlin officieel een Duitse carrier.

Boedel deels naar Lufthansa en easyJet

Afgelopen zomer ging de prijsvechter failliet nadat grootaandeelhouder Etihad vanwege aanhoudende verliezen zijn handen ervan af had getrokken. Delen van de boedel komen in handen van Lufthansa en easyJet.

Lees ook: Wat zijn je rechten als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat?

Bron: ANP

Ook interessant