toggle menu

'Airco', 'zwembad' en 'parasol' massaal gezocht op Marktplaats

'Airco', 'zwembad' en 'parasol' massaal gezocht op Marktplaats

Ook op Marktplaats zoeken mensen verkoeling. Er wordt massaal gezocht op trefwoorden als airco, zwembad en parasol. Nederlanders typten de afgelopen dagen het zoekwoord ‘airco’ ruim 100.000 keer in, met een piek op dinsdag (bijna 48.000 zoekopdrachten). Het was het op een na populairste zoekwoord. 'Gratis' blijft het meestgebruikte zoekwoord.

Ook naar zwembaden (bijna 96.000 zoekopdrachten) en parasols (ruim 52.000 zoekopdrachten) is er de afgelopen dagen veel vraag. Naar ventilatoren werd 33.000 keer gezocht. Het aanbod is er ook: momenteel worden ruim 130.000 ventilatoren en airco’s, 37.000 zwembaden en meer dan 9500 parasols aangeboden.

Stijgende vraag naar caravans en campers

Opvallend noemt de handelssite de stijgende vraag naar caravans en campers. Dinsdag werd hier al ruim 75.000 keer naar gezocht.

Zoals inmiddels welbekend is, hebben fraudeurs websites als Marktplaats en eBay al geruime tijd ontdekt als relatief veilig jachtterrein. Het risico om gepakt te worden is tamelijk gering en men hoopt na een snelle, maar ingrijpende reeks oplichtingen eenvoudig te kunnen verdwijnen in de anonimiteit. Op de website van Opgelicht?! staan een aantal zaken waar je als consument op moet letten:

Oplichting voorkomen bij het (ver)kopen via een handelssite?

Bron: ANP

Ook interessant