toggle menu

Akkoord bereikt over hulp gemeenten voor gedupeerden toeslagenaffaire

Akkoord bereikt over hulp gemeenten voor gedupeerden toeslagenaffaire

Gemeenten gaan ouders helpen die ernstig in de problemen zijn gekomen door de affaire met de kinderopvangtoeslag. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) heeft daarover donderdagavond een principeakkoord gesloten met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), laat het ministerie van Financiën weten.

De Belastingdienst compenseert ouders die zijn benadeeld, maar dat is niet altijd voldoende. Ze hebben schulden opgebouwd, zijn hun huis of baan kwijtgeraakt en soms ziek geworden.

Van Huffelen wilde graag met de gemeenten kijken hoe deze mensen het beste kunnen worden geholpen.

Onduidelijk hoeveel geld hiermee gemoeid is

Gemeenten staan dichter bij hun inwoners en kunnen brede hulp bieden. Hoe dat precies vorm gaat krijgen, wordt de komende week uitgewerkt, meldt Financiën.

Hoeveel geld hiermee gemoeid is en wie dat gaat betalen, is niet duidelijk. De VNG liet eerder weten dat het ministerie de extra kosten zou moeten betalen.

'Belangrijke uitkomst voor duizenden gedupeerde ouders'

Peter Heijkoop van de VNG en Van Huffelen zijn blij met de afspraken. 'Dit is een belangrijke uitkomst voor de duizenden gedupeerde ouders in de kwestie van de kinderopvangtoeslag.'

Duizenden ouders werden de afgelopen jaren de dupe van een uit de hand gelopen jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moesten ten onrechte enorme bedragen terugbetalen.

Daardoor raakten velen in grote problemen. Van Huffelen wil de slachtoffers van deze affaire compenseren, maar dat duurt langer dan verwacht.

Bron: ANP

Ook interessant

Ga nu naar Lees meer over de onderwerpen in deze uitzending