Al 2,5 miljoen deelnemers voor bijzondere trekking Staatsloterij

Al 2,5 miljoen deelnemers voor bijzondere trekking Staatsloterij

Al 2,5 miljoen (oud-)spelers hebben zich aangemeld voor de extra trekking van de Staatsloterij. Dat heeft de Staatsloterij vrijdag gemeld.

De extra trekking op 27 mei maakt deel uit van het akkoord dat is gesloten met de Stichting Staatsloterijschadeclaim. Daarin is ook een vergoeding voor deelnemers van claimstichtingen opgenomen, plus een donatie van 500.000 euro aan drie goede doelen.

Prijzenpot van 13,5 miljoen

Inmiddels hebben 60.000 deelnemers van de claimstichtingen Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies zich aangemeld voor de extra trekking en/of de vergoeding. Verder uitsplitsen is nog niet mogelijk, zegt een woordvoerder van de Staatsloterij. Loterijverlies treedt op namens 140.000 mensen, Staatsloterijschadeclaim voor 6000 mensen.

Wie wil meedoen aan de bijzondere trekking kan zich nog tot en met zaterdag melden. In de prijzenpot zit 13,5 miljoen euro.

Loterijverlies

Claimclub Loterijverlies BV van Ferdy Roet, niet te verwarren met Stichting Loterijverlies, probeerde de extra trekking onlangs nog tegen te houden. Maar de rechter oordeelde dat Loterijverlies BV niet ontvankelijk is en er daarom geen inhoudelijk oordeel gegeven kan worden.

Roet loopt al jaren te hoop tegen de Staatsloterij. Tot bij de Hoge Raad kreeg hij gelijk voor zijn stelling dat de loterij deelnemers misleidde door winstkansen te overdrijven - de prijzen konden destijds ook vallen op onverkochte loten. Maar de onderhandelingen over compensatie liepen stuk en zelf werd hij uit het bestuur van de door hem opgerichte Stichting Loterijverlies gezet. Roet begon daarop zijn eigen bv.

Bron: ANP

Ook interessant