Al 70.000 ondertekenaars voor petitie basisinkomen

Al 70.000 ondertekenaars voor petitie basisinkomen

Meer dan 70.000 mensen hebben inmiddels de petitie ondertekend voor een experiment met een basisinkomen onder 55-plussers. De petitie is nog geopend, dus je kunt nog steeds de petitie ondertekenen.

Radar besteedde in mei aandacht aan de situatie van werkloze ouderen. Ondanks dat deze ouderen vele sollicitaties versturen vinden ze maar geen nieuwe baan. Vaak mogen ze niet eens op gesprek komen.

Wat is een basisinkomen?

Een mogelijke oplossing voor de situatie onder werkloze ouderen is een basisinkomen. Een basisinkomen is onvoorwaardelijk gegarandeerd inkomen voor iedereen. Dit betekent dat je maandelijks een vast bedrag krijgt van de overheid, zonder dat je daar een tegenprestatie voor hoeft te leveren.

Petitie voor een basisinkomen

Naar aanleiding van de uitzending over werkloze ouderen is Radar een petitie gestart. Deze petitie is bedoeld om de Nederlandse politiek op te roepen om op korte termijn te starten met een experiment met een basisinkomen voor werkloze 55-plussers.

Teken de petitie voor een basisinkomen

Ben jij van mening dat een basisinkomen werkloze 55-plussers kan helpen? Teken dan de petitie. Heb je de petitie al ondersteund? Deel dit bericht dan met je vrienden.

Ook interessant