toggle menu

Albert Heijn misleidde klanten met kristalglas

Albert Heijn misleidde klanten met kristalglas

Albert Heijn heeft klanten ten onrechte het idee gegeven dat ze via een spaaractie op een goedkope manier aan kristallen glazen konden komen. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald.

Echt kristal?

Albert Heijn maakte rond zijn inmiddels afgeronde actie reclame voor de mogelijkheid om te sparen voor kristalglas. Volgens het supermarktbedrijf werd daarmee voldoende duidelijk gemaakt dat het niet ging om hoogwaardiger kristallen glazen. Diverse klanten voelden zich echter bekocht toen bleek dat zij niet spaarden voor 'echt kristal' en dienden klachten in bij de Reclame Code Commissie.

Misleidend

Die bepaalde dat Albert Heijn met de aanduiding kristalglas te veel voorkennis veronderstelt van de klanten. De Reclame Code Commissie bestempelde de reclame daarom als misleidend en adviseert het bedrijf 'niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken'.

Op de Facebookpagina van Radar zegt de meerderheid zich overigens niet 'bekocht' te voelen. Meneer Smid schrijft: 'Voor de prijs die je bijbetalen moet verwacht ik geen echt kristal... Gaan we anders ook even klagen over de 'boerderijdieren' actie? Daarbij kregen we ook geen echte boerderijdieren...'

Bekijk de reclame van Albert Heijn hieronder.

Foto's: Albert Heijn / YouTube

Bron: ANP

Ook interessant