toggle menu

Albert Heijn opent zelfscan-supermarkt

Albert Heijn opent zelfscan-supermarkt

Albert Heijn opent dinsdag een nieuwe supermarkt in Amsterdam waar klanten volledig zelf kunnen scannen en pinnen. Er zijn geen medewerkers aanwezig achter een kassa, maakte de supermarktketen bekend.

Klanten kunnen in de winkel kiezen voor verschillende vormen van scannen; met een handscanner, mobiele telefoon en de zelfscankassa. In de winkel werken overigens net zoveel medewerkers als in een vergelijkbare winkel met kassa's. Zij hebben alleen een andere rol. 'Ze zijn er om klanten te verwelkomen, vragen te beantwoorden, klanten op weg te helpen bij het zelfscannen en de benodigde controles uit te voeren', aldus moederconcern Ahold.

Wel contant geld aanwezig

Een woordvoerster van Albert Heijn gaf aan dat er wel contant geld aanwezig is in de zelfscansupermarkt, voor bijvoorbeeld mensen die lege flessenbonnetjes inleveren. Het bedrijf gaat de interesse in het nieuwe filiaal grondig analyseren en dan bekijken of er meer worden geopend.

Het is de eerste keer dat Albert Heijn een supermarkt opent waar klanten alleen kunnen scannen en pinnen. In zeven 'Albert Heijn to go'-winkels wordt al volledig met scan&go gewerkt.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant