toggle menu

'Albert Heijn relatief duur, maar wel de meeste kortingen'

'Albert Heijn relatief duur, maar wel de meeste kortingen'

Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen per week en biedt de hoogste korting. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Zowel voor de A-merken, huismerken als verse producten heeft Albert Heijn de meeste aanbiedingen per week. Ook is de gemiddeld 34 procent korting die consumenten daarmee krijgen, de hoogste van alle 9 onderzochte supermarktketens.

1150 artikelen per week in de aanbieding

Gemiddeld heeft Albert Heijn elke week zo’n 1150 van de 30.000 artikelen uit het assortiment in de aanbieding. Dat kan per filiaal verschillen, maar ze staan allemaal online.

Hoogvliet en Jumbo delen de tweede plaats met 600 aanbiedingen die minimaal één week in de aanbieding zijn. Boni, Deka en Dirk hebben de minste aanbiedingen: ongeveer 300. Jumbo biedt bij alle producten de laagste korting, variërend van 22 tot 25 procent.

Consumenten kunnen 1400 euro per jaar besparen

Door alleen aanbiedingen te kopen, kunnen consumenten gemiddeld 31 procent besparen op hun supermarktaankopen. Gemiddeld wordt er per huishouden ruim 90 euro per week in supermarkten uitgegeven, dus dit kan jaarlijks ruim 1400 euro besparing opleveren.

Ook als consumenten alleen de dure en lang houdbare producten zoals wasmiddelen, vaatwastabletten en luiers in de aanbieding kopen, scheelt dat al snel honderden euro’s per jaar.

Bron: Consumentenbond

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant