Albert Heijn start proef met korting op basis van dynamisch afprijzen

Albert Heijn start proef met korting op basis van dynamisch afprijzen

Albert Heijn start in Zandvoort met een proef om producten dynamisch af te prijzen. Als eten nog maar kort houdbaar is, is de korting hoger. Het weer speelt ook mee bij de hoogte van de korting.

De supermarkt gebruikt hiervoor software die let op verschillende factoren om zo de beste korting te berekenen. Antiverspillingsbedrijf Wasteless heeft Albert Heijn voorzien van advies. Supermarkt Marqt begon eerder deze maand met afprijzen volgens dezelfde methode.

Bij dynamisch afprijzen wordt ook gekeken naar de locatie van de winkel, bonusaanbiedingen van die week, weersomstandigheden, het historische verkoopverloop en de huidige voorraad in de winkel. De korting kan continu veranderen, het kan dus zijn dat je bij de kassa nog meer korting krijgt. Alleen producten waarbij de houdbaarheidsdatum van belang is doen mee aan de pilot.

Invloed van weersomstandigheden

Het weer is van invloed omdat bij regen de vraag naar barbecuevlees kan afnemen, vertelt Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn tegen het Algemeen Dagblad. Albert Heijn hoopt dat de lagere prijs ervoor zorgt dat mensen een product toch kopen.

Momenteel geeft Albert Heijn ook al korting op producten met een korte houdbaarheidsdatum. Hiervoor geven ze nu 35 procent korting, door de nieuwe methode kan de korting hoger zijn.

Bron: Algemeen Dagblad

Ook interessant