Albert Heijn stopt verkoop van 14 eiersoorten

Albert Heijn stopt verkoop van 14 eiersoorten

Albert Heijn haalt bij al zijn supermarkten veertien soorten eieren uit de schappen, naar aanleiding van het fipronil-schandaal. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, laat een woordvoerster van de supermarktketen donderdag weten.

Het betreft onder meer AH Vrije uitloop eieren, AH bio eieren, blije kipeieren en Kakelgoud 4-granen. Over de omvang van de kosten en omzetverlies van de terugroepactie kon de woordvoerster nog geen uitspraken doen.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde consumenten eerder deze week om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten. De toezichthouder verwacht om vandaag de uitkomsten van het onderzoek te kunnen melden. De organisatie hoopt hiermee de consumenten snel duidelijkheid te geven.

Besmette eieren: in gesprek met de NVWA

Duitsland

Duitse supermarktketen REWE en Penny maakten eerder vandaag bekend dat ze, naar aanleiding van het fipronil-schandaal, voorlopig geen Nederlandse eieren zullen verkopen. Bovendien zijn miljoenen eieren uit de Duitse deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen ook teruggeroepen.

Bron: ANP

Ook interessant