toggle menu

Aldi scoort socialmedia-hit met gin-tonic- en prosecco-ijsjes

Aldi scoort socialmedia-hit met gin-tonic- en prosecco-ijsjes

Discountsuper Aldi krijgt op onder andere Facebook volop aandacht voor de eenmalige verkoop van alcoholijsjes. Er zijn twee varianten: een met prosecco en een met gin-tonic. Beide bevatten 4,5 procent alcohol. Kun je eigenlijk dronken worden als je zo'n alcoholijsje eet? En: hoe verstandig is het om je kinderen er op te trakteren? Radar spreekt met het Trimbos-instituut.

Je kunt de hoeveelheid alcohol in de ijsjes (4,5 procent in 80 milliliter) vergelijken met een derde biertje. 'Als je één ijsje eet zul je niet meteen dronken worden', aldus een woordvoerder van het Trimbos-instituut. Maar de 'onervaren' drinker moet uitkijken: 'dan kun je die alcohol wel merken, zeker als je er een paar achter elkaar neemt.'

Gevaarlijk voor kinderen?

Landelijke media besteden volop aandacht aan de verkoop, waaronder Metro. 'Gevaarlijk voor de kinderen als je ze in de ijskast legt', reageert een Facebookvolger op het bericht van de krant. Hoe zit dat eigenlijk, kun je je kind op zo'n ijsje trakteren?

Ook al zijn het kleine hoeveelheden alcohol, je kunt het beter niet aan kinderen geven, zegt het Trimbos-instituut. Het is niet goed voor de ontwikkeling. 'Je laat je kind ook niet een paar slokken bier drinken'. Volgens de woordvoerder geldt dat advies overigens ook voor alle andere producten met kleine percentages alcohol, zoals bonbons.

NIX18-beleid?

Omdat het om een ijsje gaat en niet om drank, mág het product wel verkocht worden onder kinderen jonger dan achttien jaar, volgens het Trimbos-instituut. Aldi hanteert echter het 'NIX18'-beleid voor deze ijslolly's: 'bij twijfel over de leeftijd vragen wij bij de kassa om een identiteitskaart', aldus een woordvoerder van de Aldi.

Vorige week werd bekend dat ook biermerk Bavaria de markt op gaat met alcoholijsjes. De bierbrouwer gaat radlerijsje aan de man proberen te brengen.

Foto: Aldi

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant