toggle menu

Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer gesloten vanwege corona

Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer gesloten vanwege corona

Alle 42 kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn maandag gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De locaties blijven in elk geval tot 6 april dicht. Ook hebben Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten alle bezoekerscentra gesloten, terwijl geplande excursies niet doorgaan.

Beide natuurorganisaties roepen wandelaars op om drukke plekken te mijden. Volgens Natuurmonumenten was het in het afgelopen weekeinde duidelijk drukker dan gewoonlijk in de natuurgebieden. 'We adviseren dringend om niet allemaal naar dezelfde plek te gaan, zoals bijvoorbeeld de Posbank in Rheden. Als je ziet dat het op een parkeerterrein behoorlijk druk is, rij dan even door tot een rustiger plek', aldus Natuurmonumenten. Een ander advies is om er niet in groepsverband op uit te trekken.

Boswachters van beide organisaties die buiten werken zijn wel aan de slag, onder meer om toezicht te houden. 'Zij lopen meestal alleen in uitgestrekte gebieden. Dat kan geen kwaad. Maar als ze gezondheidsklachten krijgen moeten ze uiteraard thuisblijven en dat geldt ook voor wandelaars of fietsers die zich niet goed voelen', zegt Staatsbosbeheer.

Bron: ANP

Ook interessant