toggle menu

Alleen water en een boterham op school?

Alleen water en een boterham op school?

Geen limonade of energiedrank meer voor kinderen van een Tilburgse basisschool: de leerlingen mogen alleen nog maar water drinken. Niet alle ouders kunnen zich in de nieuwe regels van de school vinden en hebben geklaagd. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD) vrijdag.

De kinderen mogen ook alleen boterhammen en fruit meenemen. Drankjes en etenswaren die niet zijn toegestaan, worden met een briefje weer meegegeven naar huis. 'Wat kinderen meenemen wordt steeds zoeter', vertelt de directeur, Ludy Meister, van de school aan het AD. Meister won advies in bij de GGD en kwam zo tot haar besluit. De ouderkamer, waarin ouders van leerlingen zijn vertegenwoordigd, heeft met het nieuwe beleid ingestemd.

Niet alle ouders zijn het eens met de beslissing, waaronder vader Kevin. Hij vertelt aan de krant dat zijn zoon geen water lust. Het pakketje met een pakje appelsap en de boterkoek moest zijn zesjarige zoontje weer meenemen naar huis. De ouder stelt dat zijn zoon thuis 'gewoon zijn aardappelen, groente en vlees eet' en vindt dat de school 'op een gevangenis begint te lijken'.

Radar terugkijken: Kinderen krijgen te veel suiker

Bron: AD

Ook interessant