toggle menu

Allerhande neemt afstand van uitspraken foodbloggers

Allerhande neemt afstand van uitspraken foodbloggers

Albert Heijn distantieert zich van uitspraken die bekende foodbloggers in het septembernummer van de Allerhande doen. Zo staan er recepten met honing en ahornsiroop in de rubriek 'Bakken zonder suiker'. Beide ingrediënten worden in het lichaam echter op dezelfde manier als suiker verwerkt.

'Het septembernummer van Allerhande magazine met het thema Het Nieuwe Eten heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien', zegt de redactie in een rectificatie. Er kwam een aantal kritische noten binnen over bepaalde gezondheidsclaims en uitspraken van onder andere foodblogger en suikervrij-expert Carola van Bemmelen.

Geneeskrachtige werking van honing?

In de rubriek 'Bakken zonder suiker' wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je met (onder andere) ahornsiroop een chocotaart maakt. Allerhande schrijft dat het lichaam alle soorten suiker, dus ook honing en ahornsiroop, omzet naar glucose. Deze zoete varianten bevatten bovendien ongeveer evenveel calorieën als 'gewone' suiker (en kunnen bij overmatig gebruik leiden tot overgewicht).

In het tijdschrift wordt honing een geneeskrachtige werking toegeschreven. Deze gezondheidsclaim wordt niet door wetenschappers bevestigd, laat Allerhande weten.

Bekijk je onderstaande afbeelding op je telefoon, kantel dan het scherm om de volledige foto te zien.

Natuurlijke zoetmakers

Carola van Bemmelen pleit in het tijdschrift voor 'natuurlijke zoetmakers zoals groene stevia en bruine rijststroop'. Allerhande laat weten dat onbewerkte groene stevia - dus gedroogd of gemalen steviablad - niet mag worden toegevoegd aan voedingsmiddelen.

Bron / screenshots: Allerhande

Ook interessant