toggle menu

Amsterdam start met pinnen in de bus

Amsterdam start met pinnen in de bus

In Amsterdam kunnen buspassagiers vanaf donderdag 29 september hun rit betalen met de pinpas. De eerste buslijn met pinautomaten is lijn 33 in Amsterdam-Noord. De overige buslijnen volgen in de maanden erna, meldt het openbaarvervoerbedrijf GVB vrijdag.

Tot het eind van het jaar kunnen passagiers ook nog met contant geld betalen, daarna worden de bussen volledig cashloos, zegt een woordvoerster van het GVB. In de loop van volgend jaar worden ook de trams voorzien van pinapparaten.

Pin-only

Het overstappen op 'pin-only' in het Amsterdamse openbaar vervoer is een gevolg van de vele overvallen op met name buschauffeurs, maar ook op beveiligers in de bus.

Update 26 september: Kort geding

Jurist Pieter Vleeming vindt dat het mogelijk moet blijven om contant te betalen in de bus en spant een kort geding aan tegen de Amsterdamse stadsvervoerder GVB. Dat zegt hij maandag tegen AT5. Vleeming claimt dat de aanschaf van een tijdelijke OV-kaart in een winkel te lastig is en stelt dat het GVB ook veiligheidsmedewerkers op de buslijnen die het vaakst worden overvallen kan inzetten.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant