toggle menu

Android-gebruikers kunnen via WhatsApp alle bestandstypes naar elkaar versturen

Android-gebruikers kunnen via WhatsApp alle bestandstypes naar elkaar versturen

Android-gebruikers kunnen door een nieuwe update van WhatsApp alle bestandstypes naar elkaar sturen. iPhone-gebruikers krijgen deze functionaliteit vooralsnog niet.

Het was al een tijdje mogelijk om PDF-bestanden en tekstbestanden te versturen met de Document-knop in het deelmenu van WhatsApp, maar nu kun je ook andere bestanden sturen, zoals bijvoorbeeld zip-bestanden.

Hoe verstuur je een bestand?

Je kunt in WhatsApp bestanden te versturen door te klikken op het paperclip-icoontje (bijlage toevoegen). Als je daarna kiest voor Document dan kun je tekstbestanden en allerlei andere bestandstypes versturen.

Geen foto-compressie

Overigens zorgt deze nieuwe functionaliteit er ook voor dat je foto's zonder compressie kunt versturen. Normaal gesproken worden foto's die je deelt op WhatsApp namelijk automatisch verkleind. Dit zorgt ervoor dat bestanden minder groot zijn, maar er vallen ook details op de foto weg. Als je een foto verstuurt door middel van de Document-functie, zal de foto op de maximale kwaliteit worden verstuurd.

Maximale bestandsgrootte

Volgens XDA Developers kun je op Android bestanden tot 100 megabyte versturen. In de webversie zit het limiet op 64 megabyte.

Bron: Tweakers

Ook interessant