Antargaz roept gasflessen terug vanwege lek

Antargaz roept gasflessen terug vanwege lek

Antargaz waarschuwt dat een aantal van haar gasflessen mogelijk een beperkt lek bevatten. Het bedrijf roept de betrokken gasflessen uit voorzorg terug. Het gaat volgens Antargaz om 26,2 liter propaangasflessen met een inhoud van 10,5 kg propaan, voorzien van het merk ANTARGAZ en gemaakt in juli 2022 (2022/07).

Controleren met zeepwater

Die flessen werden vanaf augustus 2022 in de Nederlandse markt geïntroduceerd en zijn voorzien van een witte ring onder de fleskraan. Aan de verbinding van de fles met de fleskraan kan er een lek aanwezig zijn. Dat kan gecontroleerd worden met zeepwater. Het is uiterst belangrijk daarbij niet te roken en de fles niet in nabijheid van open vuur te controleren. 

Hoe te handelen?

Is er een lek? Dan ontstaan er na korte tijd zeepbellen. Zet de gasfles onmiddellijk op een goed geventileerde plaats, uit de buurt van putten of kelders, en buiten bereik van onbevoegden en kinderen. Neem nadien zo snel mogelijk contact op met AntargazOok als er geen lek is, dan word je alsnog verzocht om de fles zo spoedig mogelijk terug te brengen naar de winkel waar deze gekocht is. De fles kan daar kosteloos worden omgeruild.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant