toggle menu

Antoinette: 'De uitzichtloze situatie voor oudere werklozen raakte me'

Antoinette: 'De uitzichtloze situatie voor oudere werklozen raakte me'

Pauw, de Volkskrant, Omroep Brabant: veel media berichtten de afgelopen weken over de petitie van Radar voor een experiment met een basisinkomen. Even rustig nalezen (of kijken)? We zetten alles op een rij.

De ondertekenaars van de petitie vragen de Nederlandse politiek op korte termijn een experiment te starten met een basisinkomen voor werkloze 55-plussers.

Lees ook: Radar biedt petitie basisinkomen 55-plussers aan

De documentaire terugkijken: Kans op werk: 3 procent

'Het raakte me heel erg hoe uitzichtloos de situatie is voor oudere werklozen', zei Antoinette in Pauw op 13 november.

In een reportage van de NOS komt Kees (61) aan het woord. Hij vertelt over zijn sollicitatie-ervaring: 'Ik paste of niet in het profiel, of niet op de afdeling of ik had de verkeerde ervaring'.

In de Volkskrant van 13 november zegt ze tegen de leiders van cursussen voor werkloze 50-plussers: 'Dit creëert banen voor de mensen die de trainingen geven, maar niet voor de mensen die deze trainingen ondergaan. Het artikel van de Volkskrant vind je hier.

In Radar Radio (3 juni) op NPO Radio 1 vertelt Dorothea hoe het haar wel is gelukt om twee keer na haar 55e een baan te krijgen.

Ondernemer en opiniemaker Annemarie van Gaal vertelt in WNL Opiniemakers (29 maart) waarom een basisinkomen voor 60-plussers volgens haar een goed idee is.

Omroep Brabant spreekt de 55-jarige Nikki van Vliet. 'Ik had acht jaar bij de Etos gewerkt. Dat ging ook heel goed. Vervolgens besloot ik met mijn vriend naar Spanje te verhuizen en daar is het een beetje misgelopen. Na een jaar ben ik alweer teruggekeerd, maar toen kon ik geen werk vinden.'

En tot slot: bekijk het videoverslag dat het Algemeen Dagblad maakte van het moment van het aanbieden van de petitie in de Tweede Kamer.

Ook interessant