Antoinette Hertsenberg: '50+-ers hebben geen serieuze kans op werk'

Antoinette Hertsenberg: '50+-ers hebben geen serieuze kans op werk'

Antoinette Hertsenberg was zondag te gast in het televisieprogramma WNL Op Zondag. In het programma vertelde ze over de tweedelige Radar Extra-documentaire die in het teken staat van werkloosheid onder vijftigplussers.

Bij het programma WNL Op Zondag vertelde Hertsenberg over de documentaire over werkloosheid onder vijftigplussers. Hertsenberg: 'Ik had niet het idee toen ik hieraan begon dat het zo erg was.'

Radar Extra-documentaire 'Kans op werk: 3 procent'

In de tweedelig Radar Extra-documentaire 'Kans op werk: 3 procent' bekijkt Antoinette Hertsenberg de werkloosheid onder vijftigplussers. Ondanks de aantrekkende Nederlandse economie, blijft de langdurige werkloosheid onder vijftigplussers namelijk groot.

Hertsenberg in WNL Op Zondag: 'We dwingen ze om honderden brieven per jaar te schrijven, terwijl we aan de statistieken kunnen zien dat het weinig zin heeft.' Hertsenberg vindt dan ook dat we naar een ander systeem moeten, omdat vijftigplussers op dit moment geen serieuze kan op werk hebben.

WNL Op Zondag

Bekijk hieronder het fragment van WNL Op Zondag (32:00 - 44:50):Bekijk ook: documentaire-pagina 'Kans op werk: 3 procent'

Het eerste deel van de documentaire wordt uitgezonden op maandag 22 mei om 20:30 uur op NPO 1. Op maandag 29 mei is het tweede deel te zien.

Bron: Radar / WNL Op Zondag
Beeld: WNL Op Zondag

Ook interessant