Antoinette over 'collectieve claims' bij Knevel en van den Brink

Antoinette over 'collectieve claims' bij Knevel en van den Brink

Het mag dan wel 'zomerstop' zijn voor TROS Radar, presentatrice Antoinette Hertsenberg blijft zich inzetten voor de consument. Dinsdag was ze te gast bij de 'late night talkshow' van de EO: Knevel & van den Brink. Antoinette was aangeschoven om te praten over onder andere de collectieve claims naar aanleiding van de recente ontwikkelingen bij de Staatsloterij en Aegon.

Deze maand wonnen twee stichtingen, waarin gedupeerden van de Staatsloterij en de woekerpolissen van Aegon zich verenigden, hun jarenlange strijd tegen de bedrijven die hen misleidden. Verzekeraar Aegon heeft beleggers in de zogenoemde Koersplanovereenkomsten te veel premie laten betalen, de Staatsloterij heeft zich tot 1 januari 2008 schuldig gemaakt aan misleiding van deelnemers. In beide gevallen heeft de rechter in het voordeel van de consument beslist.

'Welkome overwinningen' aldus het EO-programma, echter vragen de presentatoren zich af of deze zogenaamde 'collectieve claims' niet tot ongewenste Amerikaanse toestanden leiden.

Bekijk hieronder het gesprek.

Bron: TROS Radar. Video: EO, Knevel en van den Brink.

Ook interessant