ANWB en politie starten campagne voor fietsverlichting

ANWB en politie starten campagne voor fietsverlichting

Nu de dagen korter worden, moet de fietser er weer aan wennen de fietsverlichting vaker te gebruiken. Daarom voert de ANWB vanaf maandag in samenwerking met de politie tot in december campagne om fietsen met verlichting aan te bevorderen.

Leerlingen van het Dr. Nassaucollege uit Assen geven maandagmorgen het startsein voor de landelijke verlichtingsactie. Zij doen dat samen met hoofddirecteur Frits van Bruggen van de ANWB en Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie.

Landelijke acties

In oktober en november zijn er bij meerdere ANWB-winkels verspreid over het hele land fietsverlichtingsacties. Voorbijgangers kunnen hun verlichting laten controleren en indien mogelijk laten repareren. Dit najaar helpen ook ruim 3000 wijkagenten uit alle regio's mee aan het stimuleren van het rijden met licht op de fiets.

Radar tipt

Een lamp zorgt er niet alleen voor dat je zichtbaar bent voor je medeweggebruikers, maar ook dat je op slecht verlichte wegdelen zelf kunt zien waar je fietst. De Fietsersbond geeft tips over het afstellen van je fietsverlichting.

Lees: Zo stel je je fietsverlichting goed af

Bron: ANP

Ook interessant