toggle menu

ANWB: geen problemen zorgkosten Griekenland

ANWB: geen problemen zorgkosten Griekenland

Het steunpunt in Athene heeft nog geen meldingen gehad van Nederlandse toeristen die in ziekenhuizen tegen problemen aanliepen met het betalen van hun behandeling. Dit liet de woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale weten na een bericht van het Duitse persbureau DPA over mogelijke problemen.

De Griekse instantie die de zorgkosten dient te dekken staat in het rood bij de Duitse Centrale Vereniging voor Zorgverzekering (GKV). Vanwege die schuld vrezen artsen dat ze niet betaald krijgen als ze hun declaraties indienen bij de Griekse instantie.

Zorgdekking

De ANWB adviseert mensen altijd een reisverzekering met zorgdekking af te sluiten, omdat de tarieven voor medische zorg in verschillende landen nogal uiteenlopen. 'Bij een medische behandeling van rond de 250 euro adviseren we direct te betalen. Dan kunnen ze later de kosten bij hun verzekering declareren. Mensen die niet ter plekke kunnen betalen, kunnen bellen naar de ANWB Alarmcentrale, die dan een garantie naar de zorgverlener stuurt en het probleem oplost.'

Privéziekenhuis

Toeristen die in een privéziekenhuis terechtkomen, kunnen wel tegen problemen aanlopen. Privéziekenhuizen accepteren geen European Health Insurance Card (EHIC), die vaak op de achterzijde van de zorgpas staat. In staatsziekenhuizen geldt deze pas van zorgverzekeraars wel. De kaart geeft recht op noodzakelijk medische zorg in EU-landen.

Normale zorgverzekering

De Duitse zorgverzekeraar DAK Gesundheit adviseert mensen die naar Griekenland gaan een reisverzekering met zorgdekking af te sluiten. Toeristen kunnen in een Grieks ziekenhuis mogelijk niet terecht met een normale zorgverzekering die in heel Europa geldig is.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant