toggle menu

App Peaks mag als eerste niet-bank betalingen regelen en banktransacties inzien

App Peaks mag als eerste niet-bank betalingen regelen en banktransacties inzien

Beleggingsapp Peaks heeft als eerste niet-bank in Nederland een vergunning gekregen om betalingen te regelen en banktransacties te kunnen inzien. Die mogelijkheid bestaat sinds kort onder de Europese richtlijn PSD2. Peaks kan zijn diensten daardoor nu aan klanten van alle banken aanbieden.

Met Peaks kunnen klanten hun betalingen bij bijvoorbeeld winkels afronden naar hele euro's. Het verschil wordt door de app belegd. Peaks werkte tot nu toe alleen voor klanten van de Rabobank, dat een belangrijke investeerder is in het fintechbedrijf.

Hoe kun je jouw wisselgeld beleggen met behulp van Peaks?

Lees meer over beleggen via Peaks

Peaks maakt het ook mogelijk om geld in te leggen als klanten het bedrijf geen inzicht willen geven in al hun betalingen. Dan kunnen ze een vast bedrag per dag inleggen.

Update 4 juni 16:45: Peaks kan straks ook afronden voor klanten van andere banken

In een reactie laat Tom Arends, mede-oprichter van Peaks, weten dat de afrondfunctionaliteit naar verwachting vanaf september gefaseerd beschikbaar wordt voor niet-Raboklanten.

PSD2 geeft andere bedrijven inzicht in bankrekening

PSD2 is sinds kort in Nederland van kracht. Die nieuwe richtlijn maakt het mogelijk voor andere bedrijven dan banken om inzicht te krijgen in de bankrekening van mensen en betalingen te verrichten. Daar moeten klanten wel nadrukkelijk toestemming voor geven.

PSD2 staat voor Payment Services Directive 2, hierdoor kunnen consumenten nieuwe online betaal- en rekeningdiensten gebruiken. Als je toestemming geeft krijgen bedrijven onder andere inzicht in je bansaldo en betaalgegevens.

Radar Gemist: Wat betekent de nieuwe betaalrichtlijn PSD2 voor jou?

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant