toggle menu

Arbeidsbeperkten vinden geen baan

Arbeidsbeperkten vinden geen baan

Arbeidsbeperkten die voorheen op sociale werkplaatsen terecht konden, zijn in een uitzichtloze situatie beland nu zij onder de Participatiewet vallen en werk moeten vinden bij een reguliere werkgever. Dat lukt niet, blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW: 80 procent van hen had na twee jaar nog steeds geen werk gevonden. Dat schrijft Trouw.

De onderzoekers keken naar de elfduizend mensen die eind 2014 op de wachtlijst stonden voor een plek op de sociale werkplaats. Zij kunnen niet meer bij sociale werkplaatsen (SW-bedrijven) terecht omdat die sinds 2015 geen nieuw personeel mogen aannemen. Alleen de allerzwakste groep kan nog binnen de muren van de SW-bedrijven komen op een zogeheten beschutte werkplek.

Nooit meer een betaalde baan

De moed is velen inmiddels in de schoenen gezakt. Bijna 60 procent van de ondervraagden denkt nooit meer een betaalde baan te vinden, zo lieten zij de Inspectie SZW weten. Uit het rapport blijkt dat meer dan de helft van de arbeidsbeperkten die in 2014 op een wachtlijst stonden, het laatste halfjaar geen contact had met het UWV of de gemeente.

Radar Extra terugkijken: kans op werk: 3 procent

Bron: ANP MediaWatch / Trouw

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant