toggle menu

Arbiter velt eindoordeel over woningbranden Texel

Arbiter velt eindoordeel over woningbranden Texel

Radar besteedde op 10 december 2018 aandacht aan de woningbrand van Dirk Trap op Texel. Twee woonhuizen brandden volledig af en Trap belandde maandenlang in een patstelling met zijn verzekeraar Nh1816 over de herbouwwaarde van de panden. Ze kwam er onderling niet uit. Daarom werd in januari 2019 een derde onafhankelijke expert – de zogenoemde arbiter – benoemd en die komt nu tot een eindoordeel.

De expert voor de verzekeraar wilde voor beide panden maximaal 684.589 euro uitkeren. De expert van Dirk Trap kwam tot een schadebedrag van 846.252,62 euro. De arbiter heeft nu bepaald dat er 727.255 euro uitgekeerd wordt. En over dit bedrag valt niet meer te twisten. Dit eindoordeel is bindend voor beide partijen. Het bedrag is 42.666 euro hoger dan de verzekeraar wilde uitkeren, maar het is bijna 119.000 euro minder dan de aannemer van Dirk Trap nodig heeft om te herbouwen.

40.000 euro meer uitgekeerd

Dirk Trap is niet blij met de uitkomst. 'Ik ben uit het veld geslagen.' Wilfred Mooij, verzekeringsadviseur die Dirk helpt in deze zaak zegt: 'De verzekerde waarde op de polis was maar 495.400 euro, maar Dirk had een garantie tegen onderverzekering. Sinds de uitzending van Radar was de verzekeraar bereid meer te gaan uitkeren dan hun eerdere bod. En door tussenkomst van de arbiter is er nog eens 40.000 euro meer uitgekeerd.'

Na 52 weken vervalt vergoeding voor vervangende woonruimte

Mooij en Trap zullen nu met de aannemer om de tafel moeten gaan zitten hoe ze de bouwplannen kunnen aanpassen, zodat er snel begonnen kan worden met de herbouw. Trap zit wel met het probleem dat door al het getouwtrek inmiddels 52 weken om zijn, waardoor zijn vergoeding voor vervangende woonruimte vervalt. Hij krijgt de huurkosten van zijn tijdelijke zolderkamer niet meer vergoed.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant