Attentie: Valse mail over Efteling-kaartjes

Attentie: Valse mail over Efteling-kaartjes

'Vul onze korte enquête in en maak kans op een dagje met het hele gezin bij de Efteling', staat in een mailtje dat momenteel circuleert. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En... dat is het ook. Het gaat namelijk om een phishingmail. Het advies: Klik niet op links in het bericht en download de bijlagen niet!

Het onderwerp van de mail is 'Uw Efteling kaartjes staan klaar, Tot dan'. In het mailtje staat dat de Efteling dit jaar haar 65e verjaardag viert en daarom een familiedag verloot. Laat je niet verleiden te klikken op links in het bericht en download de bijlage ook niet!

Lees ook: trap niet in waardebon-winacties!

Efteling: 'Niet van ons'

'Het is niet van ons, dat doen we bijna nooit', laat een woordvoerder van de Efteling aan Radar weten over het mailtje. Bovendien: 'wij doen alleen acties via onze eigen, officiële kanalen: bijvoorbeeld op de Facebookpagina van de Efteling, of in onze nieuwsbrief, als je daar lid van bent.'

Volgens de woordvoerder checken mensen steeds vaker even bij de Efteling of het wel om een echte (win)actie gaat. Dat is inderdaad verstandig als je twijfelt over de echtheid van een mailtje. Zoek dan wel even de contactgegevens zelf op, en ga niet af op contactgegevens die in het bericht staan.

Ook interessant