toggle menu

Audi-topman verwacht meer terugroepacties sjoemeldiesels

Audi-topman verwacht meer terugroepacties sjoemeldiesels

Er zullen meer auto's terug naar de garage worden geroepen in de nasleep van de affaire met sjoemeldiesels. Dat zei Audi-topman Rupert Stadler tijdens een bijeenkomst. De Duitse toezichthouder is nog altijd bezig met diepgravend onderzoek naar de kwestie rondom Volkswagen. Voor ruim 200.000 voertuigen staan nog tests op de rol.

Audi is onderdeel van Volkswagen. Die automaker meldde vorig jaar dat bij circa 850.000 auto's met een zes- of achtcilinder motor mogelijk sprake was van gesjoemel met de uitstootwaarden. Tot nog toe zijn zes onrechtmatigheden ontdekt. Dit betreft circa 156.000 auto's

De reparatiekosten vallen voor de Audi's die terug naar de garage moeten, relatief mee. Het is vooral de imagoschade die Stadler dwarszit, omdat het er op kan lijken dat de automaker zijn zaakjes nog niet op orde heeft. Dit speelt mogelijk concurrenten BMW en Mercedes-Benz in de kaart.

Sjoemelsoftware Volkswagen Groep

Een kwart van de bestuurders van dieselauto's met sjoemelsoftware ervaart problemen na de software-update van de Volkswagen Groep. Dat blijkt uit een Radar Testpanel-enquête onder 1368 rijders van sjoemeldiesels van Volkswagen, Audi, Seat of Škoda. Van hen hebben 638 een update laten uitvoeren. Bekijk de uitzending hierover.

Problemen na update auto's Volkswagen Group

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant