toggle menu

Automobilisten kunnen sparen voor cadeaus door file te mijden

Automobilisten kunnen sparen voor cadeaus door file te mijden

Op 31 oktober begint een nieuw project waarbij automobilisten die in de avondspits de A12 tussen de Utrechtse knooppunten Oudenrijn en Lunetten mijden, kunnen sparen voor cadeaus.

Dat heeft Goedopweg, een samenwerkingsverband tussen overheden en werkgevers in de regio Utrecht, donderdag gemeld. Het spitsmijdersproject moet de doorstroming verbeteren, in afwachting van toekomstige aanpassingen op de twee knooppunten. Voor verkeer en vervoer geldt Utrecht als de draaischijf van Nederland. Er staat vaak file.

Cadeaubonnen of streekproducten

Alle automobilisten die geregeld in de avondspits op dat traject rijden, kunnen meedoen. Ze krijgen een advies voor alternatieve manieren van reizen en kunnen punten sparen ter waarde van maximaal 4 euro per dag. Die kunnen ze na twaalf weken, als het project afloopt, inwisselen voor cadeaubonnen of streekproducten.

'Spitsmijden'

Automobilisten belonen om de spits te mijden is niet onomstreden. VVD en PvdA betoogden eerder dit jaar nog dat het fraudegevoelig is en dat de effectiviteit op langere termijn niet vaststaat. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) zei toen te willen doorgaan met spitsmijden, omdat het volgens haar wel degelijk een groot effect heeft tegen een relatief beperkte investering.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant