toggle menu

Autoriteit Persoonsgegevens gaat datalek Uber onderzoeken

Autoriteit Persoonsgegevens gaat datalek Uber onderzoeken

De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de Nederlandse overheid, gaat onderzoek doen naar de datadiefstal bij taxi-app Uber. De toezichthouder wil weten wat er precies is gestolen, hoe dat is gedaan en of Uber het datalek op tijd en goed heeft gemeld.

Uber heeft het datalek 'zeer recent' doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Bedrijven en organisaties die actief zijn in Nederland zijn verplicht om datalekken snel te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wie dat niet doet, riskeert een boete. Uber is officieel in Nederland gevestigd.

Gegevens 57 miljoen klanten op straat

Uber maakte dinsdag bekend dat hackers vorig jaar de gegevens van 57 miljoen klanten en ongeveer 600.000 chauffeurs hebben buitgemaakt. Het ging onder meer om namen, e-mailadressen, telefoonnummers en rijbewijsnummers. De hackers zouden geen creditcardgegevens, bankrekeningnummers en geboortedata in handen hebben gekregen. Uber betaalde de daders 100.000 dollar om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen. Het is niet bekend of zij dat ook hebben gedaan.

Uber zelf zweeg er tot dinsdag ook over. De nieuwe topman Dara Khosrowshahi, die schoon schip wil maken om het bedrijf van de afgrond te redden, onthulde het lek op de site van het bedrijf.

De Britse toezichthouder voor privacy heeft ook een onderzoek naar het Uber-lek aangekondigd.

Lees ook: Gedupeerden 'kunnen niet veel doen' aan datalek Uber 

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant