Auto's rijksoverheid vrijwel allemaal benzineslurpers

Auto's rijksoverheid vrijwel allemaal benzineslurpers

Volgens het regeerakkoord rijdt Nederland in 2030 alleen nog maar in stekkerauto’s. Maar het wagenpark van de rijksoverheid, die toch een voortrekkersrol zou moeten vervullen, bestaat nog vrijwel geheel uit benzineslurpers, schrijft de Volkskrant.

Het ligt voor de hand dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de ‘van vroem naar zoem’-transitie een voortrekkersrol vervult, maar dat blijkt bepaald niet het geval. Zo rijden alle 62 dienstauto’s van het Agentschap Telecom, een inspectiedienst die onder het ministerie van EZK ressorteert, op fossiele brandstof.

Beperkte actieradius en kostenoverwegingen

In 2018 was een kwart van dat wagenpark aan vervanging toe: een uitgelezen kans om het klimaatbeleid van de eigen minister met daden te ondersteunen. Toch viel de keus op vijftien benzineslurpende Seat Leons. Een woordvoerder legt uit dat kostenoverwegingen de doorslag hebben gegeven.

Ook zorgen over de beperkte actieradius van elektro-auto’s spelen mee: de inspecteurs moeten het hele land door en opladen onderweg kost tijd (omrijden) en stress (haal ik de volgende laadpaal wel?).

Bron: ANP MediaWatch / de Volkskrant

Meer over:

Ook interessant