toggle menu

'Babbeltrucs ware plaag'

'Babbeltrucs ware plaag'

Er komt een nieuwe campagne tegen babbeltrucs. Hoewel er nog geen cijfers zijn, ziet de politie daar volgens De Telegraaf voldoende aanleiding toe. 'Ouderen blijven er helaas in trappen', vertelt een woordvoerder.

De politie ziet wekelijks oplichters verkleed als klusjesman, thuiszorgmedewerker of pakketbezorger. De precieze aantallen zijn onduidelijk. 'We registreren het soms als diefstal, soms als oplichting', aldus de politiewoordvoerder. 'Een babbeltruc is volgens de wet geen delict.'

Betere registratie

ANBO, de belangenbond van senioren, wil een betere registratie. 'Die klacht hoor je al jaren', zegt woordvoerder Joeri Veen. Volgens hem kunnen incidenten ook als diefstal én als babbeltruc geregistreerd worden.

Ouderen, een lucratief doelwit vanwege cash en sieraden in huis, doen slechts in 3 op de 10 gevallen aangifte. 'Ze schamen zich, want ze zijn er tóch ingetrapt', stelt Veen.

Tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt

De politie geeft enkele tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc. Volgens de politie vinden babbeltrucs niet alleen 's avonds plaats. Wees dus ook overdag alert!

Het is vanzelfsprekend belangrijk om voor dat je open doet te kijken wie er voor de deur staat. Zorg er bovendien voor dat je de deur op een kier kunt zetten met bijvoorbeeld een deurketting.

Meer tips vind je hier.

Bron: ANP MediaWatch/ De Telegraaf / politie.nl

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant