toggle menu

Banenplan arbeidsgehandicapten in gevaar door bureaucratie

Banenplan arbeidsgehandicapten in gevaar door bureaucratie

Werkgevers denken dat ze er de komende jaren niet in zullen slagen 100.000 extra banen te scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Tot nu toe zijn de doelstellingen daarvoor gehaald, maar werkgevers waarschuwen dat door de strenge regels en bureaucratie dat in de toekomst niet meer zo makkelijk gaat. Dat meldt Nieuwsuur.

100.000 extra banen

Bij de invoering van de Participatiewet in 2015 sprak de overheid af dat het bedrijfsleven tot 2026 100.000 extra banen creëert voor mensen met een arbeidsbeperking. De overheid moet zelf nog eens 25.000 banen voor haar rekening nemen. De bedoeling is dat de arbeidsbeperkten vanuit de sociale werkplaats overstappen naar een gewone baan bij een gewone werkgever.

Minder bureaucratie, regelgeving eenvoudiger

Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO hebben de Kamer gevraagd te zorgen voor minder bureaucratie en eenvoudiger regelgeving. ,,Er zijn 35 arbeidsmarktregio's gecreëerd en er zijn 388 gemeenten. Dat betekent dat overal andere regels gelden. Landelijke bedrijven kunnen eigenlijk geen landelijke afspraken meer maken", zo zeggen de organisaties.

Bron: ANP MediaWatch / Nieuwsuur

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant