toggle menu

Banken komen met 'contactloos' betaalpasje

Banken komen met  'contactloos' betaalpasje

Klanten van ING en ABN Amro krijgen een betaalpasje waarmee 'contactloos' betalen mogelijk is. Ze hoeven de pas niet meer in een betaalautomaat te steken, maar kunnen hem tegen het apparaat aanhouden en zo snel afrekenen, zonder een pincode in te voeren. De twee banken hebben dat woensdag bekendgemaakt.

Het contactloos betalen zal alleen mogelijk zijn voor kleine bedragen. Gedacht wordt aan bedragen van 10 tot 25 euro, of iets ertussenin, aldus een woordvoerster van ING. 'Daar zijn we nog niet uit.' De snelle methode zonder pincode zal bovendien maar een beperkt aantal keren achter elkaar kunnen worden toegepast.

De bestaande passen zullen vanaf midden volgend jaar geleidelijk worden vervangen door de nieuwe. ABN Amro en ING hebben onafhankelijk van elkaar succesvolle proeven gedaan met het contactloos betalen. Volgens de banken is er zowel bij winkeliers als consumenten behoefte aan.

'We verwachten dat deze snelle en gemakkelijke manier van betalen ervoor zorgt dat kleine bedragen steeds minder met contact geld worden afgerekend', zegt Arjan Bol, directeur Betalen van ING. Op dit moment vindt nog 63 procent van de betalingen bij detailhandel, horeca en bezinestations met contact geld plaats.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant